Fabrika Güvenliği
Firmamızca Stratejik önemi bulunan bina ve tesislerde güvenlik ağı, bilgisayar donanımlı olarak yapılmakta...
Fabrika güvenlik hizmetleri güvenlik zafiyetlerini en alt seviyede tolere edebilen güvenlik hizmetleri içerisinde yer almaktadır. Bu sebeple de güvenlik hizmeti alınmadan önce güvenlik firmalarının verdiği hizmetlerin kapsamları net bir şekilde araştırılmalı ve en kapsamlı hizmeti profesyonel şekilde sağlayan firma ile anlaşılması gerekmektedir. Sipahi Güvenlik tüm bu özellikleri ve daha fazlasını bünyesinde barındırdığı için de fabrika güvenliği konusunda her zaman tercih edilen firmalar içerisinde yer almaktadır.
Fabrika Güvenlik Hizmeti Nedir?
Fabrikaların güvenlik seviyelerini yüksek olması gerekmektedir. Bu sebeple de ekstra güvenlik önlemlerinin alınmasını zorunlu kılar. Fabrika güvenlik hizmetleri ise fabrikanın iç ve dış alanlarının gereksinimi olan yüksek güvenliği sağlamak için verilen hizmetleri ifade etmektedir.
Fabrika ve tesislerin güvenliklerinin eksiksiz bir şekilde sağlanabilmesi için öncelikle işletme yönetiminin ihtiyaçlarının belirlenmesi gerekmektedir. Bu ihtiyaçların yanı sıra fabrikada bulunan tüm iç ve dış alanların güvenlik ihtiyaçlarının da belirlenmesi ve eksiklerin belirlenmesi gerekmektedir. Fabrikaların güvenliklerinin tam olarak ne şekilde sağlanabileceğine dair yapılan planlar daha sonrasında işletme yönetimine sunulur. İşletme yönetiminin planda istediği değişikler dikkate alınarak güvenlik açığı yaratmayacak şekilde planların revize edilmesi de söz konusu olmaktadır. Güvenlik planına onay verilmesinin ardından ise plan dahilindeki önlemler alınarak operasyon başlatılmaktadır.
Fabrika güvenliği konusunda uzman olan bir ekip ile birlikte verilmesi gereken bu hizmette aynı zamanda teknolojiden de yararlanılmaktadır. Ancak fiziksel ve teknolojik altyapılar birlikte kullanılarak üst düzey bir güvenlik sağlanabilir.
Fabrika Güvenlik Hizmetlerinin Kapsamı
Fabrika güvenlik hizmeti son derece kapsamlı olarak fabrikalara sunulmaktadır. Bunların içerisinde birçok alt başlık bulunur. Bu alt başlıkların tümünde yetkin olan personelin kullanılması ise kilit noktasını oluşturur.
Personel Giriş ve Çıkışların Kontrol Edilmesi
Fabrikalar çalışan yoğunluğunun çok fazla olduğu alanlar içerisinde yer almaktadır. Bu sebeple de fabrika güvenliği söz konusu olduğunda öncelik personellere verilmelidir. Personellerinin günün belirli saatlerinde vardiya usulü ile çalışmaları ve giriş çıkışların toplu olarak yapılması ise kontrollerin titizlikle yapılma zorunluluğunu da beraberinde getirmektedir.
Personellerin giriş çıkışlarının kontrol edilmesinde hem güvenlik görevlilerinin birebir kontrollerinden hem de teknolojik güvenlik ekipmanlarından yararlanılmaktadır. Güvenlik görevlileri giriş çıkışlarda personellerin kimlik kartlarını kontrol edebileceği gibi aynı zamanda şüpheli durumlarda elle arama da yapabilir. Giriş çıkışların gerçekleştiği zamanlarda ortaya çıkan herhangi bir olumsuzluk söz konusu olduğunda ise direkt olarak müdahale etme haklarına sahiptir. Güvenlik görevlilerinin bu sorumlulukları fabrika girişlerinin güvenliğini en üst seviyeye çıkarmaktadır.
Bunun yanında fabrikaya giriş çıkış yapan personellerin kontrollerinde teknolojiden de yardım alınmaktadır. Bunun için X-ray cihazları ve el dedektörleri başta olmak üzere kimlik okuma sistemleri de kullanılabilmektedir. Özellikle yüksek personel sayısına sahip olan fabrikalarda giriş ve çıkışların daha hızlı bir şekilde gerçekleşmesi için teknolojiden sıklıkla yardım alınmaktadır.
Ziyaretçilerin Giriş Çıkış Kontrolü ve Yönlendirilmesi
Fabrikalarda personel yoğunluğu olduğu kadar ziyaretçi yoğunluğu da son derece yüksek olmaktadır. İş görüşmesi için gelenlerin yanı sıra iş ortaklarının ya tedarikçilerin ziyaretleri de yoğun bir şekilde gerçekleşmektedir. Bu sebeple de fabrika güvenlik hizmetleri içerisinde ziyaretçi giriş ve çıkışlarının da kontrollerinin yapılması gerekir.
Ziyaretçi giriş çıkışlarında da personellere uygulanan güvenlik kontrollerine benzer bir prosedür uygulanmaktadır. Ancak ziyaretçilerin kimlik ve araç bilgilerinin kayıtları gibi noktalarda birbirinden ayrılırlar.
Hammadde ve Malzeme Getiren Araçların Kontrolleri
Fabrika güvenliğinin bir diğer önemli alanı ise fabrikalara giriş yapan hammaddeler ve çıkış yapan mallar ve bu malları taşıyan araçlar ile şoförleri olmaktadır. Bu nokta birçok güvenlik suistimaline açık bir konu olduğu için üzerinde titizlikle durulması gerekir. Hem araçların hem de şoförlerin kayıtlarının yapılması ve gerekli durumlarda araç aramalarının yapılması gibi prosedürler uygulanmaktadır.
Fabrika ve Çevresinin Düzenli Olarak Kontrol Edilmesi
Fabrika güvenliğinin bir diğer önemli hizmeti ise devriye hizmetleri olmaktadır. Fabrika içerisinde düzenli aralıklar ile atılan devriye hizmetleri ile herhangi bir olumsuzluk vuku bulması durumunda anında müdahale şansı yakalanmaktadır. Bu devriye ile aynı zamanda illegal girişimlerde önemli ölçüde azaltılmaktadır.
Düzenli aralıklar ile yapılan devriyeler aynı zamanda fabrikalarının dış alanlarında da gerçekleştirilmektedir. Bu devriyeler ile fabrikaya dışarıdan gelebilecek tehlikeler önlenmektedir.
İllegal Olaylara Karşı Önlemlerin Alınması
Fabrika güvenlik hizmeti temeli fabrika alanlarında oluşabilecek illegal olayların önlenmesidir. Bu sebeple de fabrika güvenliğinin en önemli noktasını oluşturmaktadır. Saldırı ya da hırsızlık gibi illegal olayların nasıl önleneceği ile ilgili planın daha önceden yapılması ve bu plana uygun olarak önlemlerin alınması gerekmektedir. Böyle bir olayın gerçekleşmesi durumunda ise daha önceden belirlenmiş prosedürlerin uygulanarak girişimde bulunan kişi ya da kişilerin kontrol altına alınması ya da kolluk kuvvetleri ile işbirliğinin yapılmasını kapsar.
Yangın Gibi Durumlarda Paniğin Önlenmesi
Fabrika güvenlik hizmetleri sadece suçlara karşı alınan bir önlem olmamaktadır. Bunun yanında deprem, sel ya da yangın gibi afetlerde oluşabilecek paniğin önlenmesinde de sorumludurlar. Bu durumlarda boşaltma planlarının uygulanması ve panik ile oluşabilecek zararlardan kaçınılmasını sağlamak için de güvenlik hizmetleri verilmektedir.
Personel Arasında Oluşan Problemlere Müdahale
Fabrika güvenliği personeller arasında çıkabilecek tartışma ya da kavga gibi tehlike durumları bertaraf etmede de sorumluluk üstlenmektedir. Bu durumda daha önceden belirlenmiş olan prosedürler uygulanarak fabrika iş akışına en kısa süre içerisinde geri dönmesi sağlanmaktadır.
Firmamız; Fabrika güvenliği noktasında, fabrika, depo ve üretim tesislerinde ihtiyaç duyulan özel güvenlik hizmetlerini yerine getirmektedir. Bu hizmetler kapsamında;
- El dedektörü
- Patlayıcı madde tespit edebilen dedektör
- Kapı dedektörü
- X-ray güvenlik cihazları
Gibi gerekli elektronik ekipmanları kullanarak sağlamaktadır. Bu hizmete ek olarak ihtiyaç halinde 7 gün 24 saat genel müdüre özel güvenlik hizmeti de verebilmektedir.
Fabrika güvenlik hizmeti; personel, çevre güvenliği, yangın önleme tedbirleri ve müşterilerin özel gereksinimlerinin kontrolü kapsamında profesyonel, eğitimli ve sertifikalı özel güvenlik personeli tarafından giriş ve çıkış kontrolü sağlanmaktadır.
Fabrika Güvenliği Nasıl Sağlanır?
Fabrika güvenliği ve diğer işletmelerin güvenliği, sermayeyi yani emek ve yılların birikimini korumayı amaçlayan, uygulama sürecinde azami titizlik ve disiplin gerektiren ciddi bir taahhüttür. Fabrika, tesis, depo ve diğer yerlerin özel güvenliğini sağlarken, eğitimli personelimiz içeriden ve dışarıdan gelebilecek her türlü tehdit ve tehlikeyi ortadan kaldırmayı hedeflemektedir.
Fabrika, depo ve tesislerin güvenliği noktasında aşağıdaki durumlar ele alınır;
- Fabrikaların güvenliğinin sağlanması
- Depo güvenliğinin sağlanması
- Sanayi sitelerinin güvenliğinin sağlanması
- Tesislerin güvenliği
- Tehlike sırasında panik yönetiminin kontrol altına alınması
- Personel kontrollerinin profesyonel bir şekilde sağlanması
- Ziyaretçilerin kontrollerinin sağlanması
- Sabotaj ve kundaklamaların önlenmesi
- Hırsızlıkların önüne geçmek ve gerekli güvenliği sağlamak
- Olası bir silahlı saldırı veya benzeri durumlarda müdahale, savunma ve püskürtme
- Yangın, su basması vb. durumlarda acil müdahalelerin sağlanması
- Kalabalıkların kontrol edilmesi
- Zaafiyetin önlenmesi
Gibi hizmetler verilmektedir.
Endüstriyel Sanayi, Tesis, Depo ve Fabrika Güvenliğinin Sağlanması
Türkiye genelindeki büyük şirketler, fabrikalar ve şirket merkezleri için 7/24 güvenlik sağlıyoruz. Fabrika güvenlik hizmeti; ortak keşif çalışması sonucunda profesyonel özel güvenlik personeli aracılığıyla giriş çıkışlar, personel kontrolü, çevre güvenliği çerçevesinde kötü niyetli kişilere karşı korunmak için en iyi şekilde sunmaya çalışılmaktadır. Fabrika güvenlik işi hem kişisel hayatı hem de sermayeyi koruyan ciddi ve önemli bir iştir. Bu yüzden de Sipahi güvenlik hizmetleri bu noktada ciddi ve profesyonel bir hizmet sunmaktadır.
Sipahi Özel Güvenlik Hizmetleri
Firmamız tarafından bu alanda görevlendirilen güvenlik personeline fabrika güvenlik hizmeti vermek için çeşitli iç ve dış tehditlere karşı (hedefli Eğitim) mesleki eğitim vermekte ve gerekli güvenlik önlemlerini almaktayız. Bunu en iyi şekilde yaparak, hizmet verme konusunda oldukça iddialıyız. maksimize ederek başarmayı hırsla umuyoruz.
Endüstriyel Güvenlik Alanı:
- Üretim tesisleri ve fabrikalar
- Plazalar ve satış noktaları
- Departman güvenliği (otomotiv, gıda, kimya vb.)
Güvenlik Konusunda Uzman Destek
Fabrika güvenliği hizmetleri; giriş ve çıkış kontrolü, personel kontrolü, çevre güvenliği, yangın önleme önlemleri ve müşteri özel gereksinimleri profesyonel güvenlik personeli tarafından sağlanmaktadır.
Fabrikaların ve diğer işletmelerin güvenliği, sermayeyi yani emek ve yılların birikimini korumayı amaçlayan, uygulama sürecinde azami titizlik ve disiplin gerektiren ciddi bir taahhüttür.
Bu nedenle öncelikle fabrika çevresinde araştırma yapılarak alanın detaylı bir analizi yapılmaktadır. Fabrikalar, depolar ve üretim tesislerinin çevre güvenliğinin kötü niyetli kişilerden korunmasını sağlamak, tesis içinden ve dışından gelebilecek çeşitli tehditlere karşı önleyici tedbirler alarak ilgili alanların 7/24 korunmasını sağlamak öncelikli amaçlarımızdır. Bunun yanı sıra Sabotaj, yangın, hırsızlık gibi durumlarda tesislere ve üretime zarar verilmemesini sağlamak güvenlik önlemlerimizden biridir.
Endüstriyel Güvenlik Alanları- Üretim tesisleri ve fabrikalar
- Sektörel güvenlik (otomotiv,gıda,kimyasal vb.)
- İç Tehditler
- Hırsızlık
- Teknik aksaklıklardan doğan (yangın,elektrik, su basması vb.))
- Toplu isyan
- Dış Tehditler
- Hırsızlık(silahlı-silahsız)(organize-bireysel)
- Sabotaj ,kundaklama
- Zaafiyetler
- Personel ilişkileri
- Tehlike anında panik
